Träningstips för vintern!

Nu när vintern nalkas kan det vara skönt att hitta lite nya träningsformer där man inte behöver riskera att frysa ihjäl!

Sakerna som går bort när vädret blir som värst är ganska många. Däribland, löpning, cykling, simning etc. utomhus.

Våra bästa träningstips inför vintern!

De träningstips vi rekommenderar under årets värsta månader i Sverige är följande:

Träning på Gym

Att träna på gym är ett klassiskt sätt att undgå vintern. Väl på gymmet finns det massvis med vikter och redskap och det är lätt att bli förblindad om man är oerfaren.

Det vi främst förespråkar är funktionell träning med sin egen kroppsvikt. Att göra det kommer att stärka alla dina små stabiliserande muskler och leder. Du kommer att bli mer rörlig och stabil i vardagen.

Det finns flera olika redskap man kan använda till detta. Det är bara att ta sig en titt runt omkring på gymmet. Men vårt bästa tips är en medicinboll. En medicinboll har fördelen att den kan användas till så oerhört många olika övningar. Du kan kasta den, göra situps med den och mycket mer. Läs mer om medicinbollar på länken ovan.

Simhus

Att simma är en av de bästa träningsformer som finns. I varje fall om du är ute efter att bränna mycket kalorier / gå ner i vikt. Men det är även mycket bra för att träna hela kroppen på ett skonsamt sätt.

Klättring inomhus

klättring

Att klättra är en mycket underskattad träningsform. Man behöver inte vara en Indiana Jones och bestiga höga berg för att gilla klättring.

Det finns många klätterlabb med fina och roliga väggar där man kan testa på detta klassiska nöje. En liten varning dock för det är mycket beroendeframkallande 🙂

Träna hemma!

Till sist vill vi bara tipsa om vanlig träning i hemmet. Övningar som armhävningar, situps, rygglyft och chins kan ta dig mycket långt! Underskatta inte dina möjligheter och kom igång med träningen idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *